absoluttovee

Alla inlägg under maj 2011

Av Tove - 25 maj 2011 21:01

Jag mådde bättre imorse så jag kunde åka till skolan! Dagen i skolan har gått fort men nu de sista veckorna går allt fort för allting blir ju lite mer slappt. Sen va ja ju i stallet. Hade hoppträning på Robby! :) Det gick väl bra men han har ju lite svårt för att gå lugnt i kombinationer så de behövde vi träna på idag och det fick vi kan ja säga! Vi hoppade fem-kombination! Det var väldigt roligt men hästarna ttyckte det var jobbigt. Men vi började med att hoppa på en åttvolt en och en över en planka träna snäva svängar och att byta galopp osv. Sen hoppade vi då kombinationen och på slutet en linje på tre oxrar. det tog en stund innan Robby och jag fick in den rätta galoppen och kom rätt in och höll samma tempo och kom rätt ut ;) Men som sagt träning är vad som behövs! Annat kan man ju inte göra.


Sen ikväll har ja varit ut me Kajsalisa en sväng vi va och köpte kebab. Då började det brinna i en bil! Brandbilen och allt kom men dom släckte den så blev det nog bra sen men tycker synd om ägaren till bilen för den var ju totalförstörd "/ . Sen har ja pluggat lite matte och nu ska ja nog lägga mig fraför teven ett tag! :D



Bilden är på Care for me "Carro" som jag var medryttare på förr men hon är tyvärr borta nu..<3

 

Av Tove - 24 maj 2011 16:28

Har tagit lite kort nu på eftermiddan eftersom att ja har upptäckt en massa nya inställningar på min gamla kamera :P MEn bra att ja hittade dom nån gån iaf :P Men jag har ju inte letat förr heller så aa men här kommer lite bilder:

   Blommor   Blomma   Kurre äter kirskål   Kurre dricker på sitt egna lilla vis ;)   Ruffsen äter hö   Ruffsen dricker   Liten närmare bild när han dricker ;)

Av Tove - 24 maj 2011 09:31

..jag blev hemma idag också eftersom att jag inte mådde tillräckligt bra imorse för att orka gå i skolan utan jag behöver en till vilodag. Jag får väl se vad jag hittar på men det blir väl datorn,teven,lite läsning kke. Har suttit och kikat på lite olika systemkameror nu. Vill ju ha en sån :P Vet inte riktigt vilken men Nikon D3000 verkar väldigt bra, men vi får väl se. Jag får kolla runt lite till och se vad jag hittar. Annars får man väl åka till någon butik och fråga vad som är bra att ha om man vill knäppa på hästar och djur som rör sig, vilka objektiv och sånt som är bra. Men jag kan just inte någonting alls om kameror så jag måste lära mig lite mer först :P Men vi får väl se hur det går.


/Puss

Bild på mig och Robby från prisutdelningen på Ovansjö som arrangerades av Gävle ponnyklubb :)

 

Av Tove - 23 maj 2011 14:13

efter förra inlägget har jag kollat på gossip girl. satt och kollade i nåra timmar. kollade på datorn så kollade på lite hästar också. sen kom mamma hem me lunch. efter det har jag väl inte gjort så mkt mer än att kollat på hästar och chattat me folk. de va tydligen rätt många som åkte hem och va sjuka idag. 

haha ja såg även nu att de blåser väääldigt mkt ute. typ storm ;) tänkte gå nåt varv runt huset eller nåt för att få lite frikluft men vi får väl se. nu ska jag stänga av datorn och kolla lite på teven tror jag.


en trött lite tjejj..

har ni märkt en sak?..

kolla i inlägget en gång till om ni ser nåt särskilt..

annars får ni kolla på de här bilderna först..en på rulle..

en på..mig o bamse för länge sen..

 


men okej de som va annorlunda va att jag inte har skrivit me nån stor bokstav som jag annars alltid gör efter punkt ;) tråkigt ja vet ;) men ja har lite tråkigt här hemma ;) sry



Av Tove - 23 maj 2011 09:55

Men har helt enkelt inte haft tid till det. Bloggade ja sist i fredags? Eller var det i torsdags? Men strunt samma jag bloggar nu iaf. Jag har haft en underbar helg med Kajsalisa. Vi åkte till hennes stuga i fredags och har varit där i helgen. Jag har känt mig lite småsjuk och har haft ont ihalsen under helgen men jag tog strepsils ;) Men vi cyklade ner till sjön ett par ggr, Tjabo va såklart också med! :D Vi hade kul iaf, en riktigt skön slapphelg! Sen på söndagförmiddag åkte vi in till stan för då var det ju maskeradhoppning.


Maskeradhoppning:   

På maskeradhoppningen var jag och Kajsalisa i lag. Vi var utklädda till Lille skutt och vargen i Bamse. Tävlingen gick ut på att ha så lika tid som möjligt när man hoppade en bana. Vi fick 9 sek skillnad och kom färmed trea. Kajsalisa och Buggen blev felfria! Grattis till er! 

Robby och jag fick två nedslag och då lades det på 8 sek på min tid, så de va ju faktiskt lite bra ;) För annars hade vi fått 17 sek skillnad om jag inte hade fått den extra tiden ;) Men Robby var trött sen innan och var lite springig, men jag är ändå nöjd eftersom att det var våran första gång vi hoppade bana på 90 cm (LB-höjd). Det var iaf en jätterolig dag! Men inte så bra för min förkylning..


Förkylning: 

Ja min förkylning har bara blivit sämre och sämre under helgen och jag kunde helt enkelt inte gå till skolan för imorse så hade jag även feber och inte bara ont i halsen och täppt i näsan. Så nu missar jag ett musik-prov, en so-checkpoint, en sv-uppstas inlämning. Men det får jag helt enkelt fixa när jag kommer till skolan nästa gång! :) Får se hur ja mår imorn.


Blev ett rätt så långt inlägg idag då eftersom att jag skulle skriva om hela helgen ;) Skriver nog lite senare igen :)


Bilden: är på Jenny och Orongo! Jenny fyllde år i onsdags! Så grattis till henne! :D

   










Av Tove - 20 maj 2011 14:26

Fredag igen då! Härligt! Korta dagar i skolan då. Först engelska, vi skrev typ lite men inget mer och sen på gympan skulle vi ha orientering men det va ju bara det att en annan gympalärare hade slarvat bort kartorna alla bah: YEEEEES! :D Haha så då fick vi spela brännboll :)! Första gången vi gjorde det me den här klassen tror jag. Ni ska bara veta hur många minnen som kom tillbaka då från alla brännbollsmatcher på Sörby! Det va så roligt! Nästa helg träffar man dom flesta hoppas jag! :) Vi brukar spela brännboll då också ;) Ibland får ja en enorm längtan efter gamla klassen<3 Vi hade de så bra när vi va små :) Allt var så underbart! Men sen splittrades vi upp o så är det ju. Men sen hade vi iaf No och då klippte vi o greja och sen slutade vi! :)


Längtar till nästa helg!<3


Rulle på bild ;)

 

Av Tove - 19 maj 2011 20:52

Ja det har varit en rätt så skön dag! Våran spanskalärare är ju riktigt bra, vi fick kolla på film idag igen! :D Sen på matten hade vi en ny tjej, hon va bra faktiskt! :) Sen åkte ju Kajja och jag till stallet. Hade vanlig lektion för Tina idag och red på Picasso, vi tränade lite förvänd galopp och sånt :) Gick rätt bra, han var ordentligt svettig efteråt stackarn. Sen hjälpa Cissi på hoppspecialen och hejja på Kajja! ;)

Nästa torsdag skulle vi ha markarbete och hoppa klockan och sen en serie, då ska ja få ha Robby!

Nu ska ja duscha så..

..hejsvejs!

  Marsvin får stå för bild idag då! ;)

Av Tove - 18 maj 2011 20:27

Hoppträning idag! Gick super! Hoppade lite på böjt spår och timmade lite innan det och hoppade sen en kort liten bana. Vi fick det lite svårare att hoppa på böjt spår i vänster varv då Robby är svagare i vänster sida och glider gärna ut tillhöger över hindret, han kan inte riktigt skjuta ifrån lika mycket med båda babenen. Men annars gick det jättebra! Fick honom att jobba fint och gick lugnt och bra att hoppa bana också! :)

_______________________________________________________________________


Händelser blir till minnen, minnen blir till saknad.

 

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Gästbok

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Omröstning

Tycker ni jag ska försöka lägga ut mer bilder?
 Ja såklart!
 Ja om du vill så.
 Nej det är bra som det är.
 Det är bra men det kan alltid bli roligare med mer bilder
 Nej.

Arkiv

Kategorier

Tidigare år

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards